Ingredienser
50 g gær
2,5 dl lunken vand
1 spsk. sukker (eller flydende honning)
50 g blødt smør
1 tsk. salt
500 g hvedemel
1 æg
75 g solsikkekerner
2 store gulerødder
1 æg til pensling
Metode
Opløs gær i sukker og tilføj vand, salt og blødt smør. Tilsæt hvedemel lidt af gangen, for at sikre at gær og smør fordeler sig jævnt i dejen. Ælt på maskine 5-10 minutter. Lad hæve mindst 60 minutter.
Vend dejen forsigtigt ud på bordet, og lav en fordybning hvor æg, revne gulerødder og solsikkekerner tilsættes. Fold dejen ind over fordybningen ad flere omgange. Hak dejen i mange små stykker med en dejskraber. Saml stykkerne let til passende boller, og flyt dem til bagepapir. Lad efterhæve 30-45 minutter.
Bages 12-15 minutter ved 200 grader.